Çakın Gıda Kaliteli ve Sağlıklı Ürünleriyle Dikkat Çekiyor

Çakın Gıda’nın hikayesi Bursa’nın simgesi olan Uludağ’ın kuzeyindeki Keles ilçesinin Belenören Köy’ünde başlıyor. Firma bölgenin verimli topraklarında bulunan kendine ait meyve bahçelerinde geçmişten günümüze süregelen vişne ve kiraz yetiştiriciliğine devam ediyor.

1999 yılında kurulan Çakın Gıda Ltd. Şti. başlangıçta kendi bahçelerinde üretilen ürünlerin değerlendirilmesi amacıyla faaliyete geçmiş, fakat ilerleyen yıllarda ürün kapasitesini ve çeşitliliğini arttırmıştır.

Pastacılık ve catering sektörüne yönelik üretmiş olduğu ürünlerini Linora, Ekonora, Meybel , Pastavizyon markaları ile tescillemiş ve ürün çeşitliliğini her geçen gün geliştirerek sektöründe Türkiye’nin önde gelen kuruluşları arasında yer alıyor.

Firma uzmanlık alanı olan meyve ve sebzeyi konserve, şekerleme, püre, kurutulmuş, marmelat, meyve sosları, meyve dolguları , osmanlı şerbeti, meyveli içecek , limonata özü, zeytin ürünleri, turşu şeklinde işleyip Türkiye genelinde bulunan bayileri aracılığı ile satıyor ve dış pazarlara da ihraç ediyor.

Firma ortaklarından Yahya Çakın; “ Gerek pastacılık, gerekse EDT ( ev dışı tüketim ) kanallarında kullanılan ürünlerimiz pasta, unlu mamüller, dondurma üretimindeki profesyonel mutfaklarda mükemmel performans sağlayarak hem pasta hem de unlu mamül ustalarının haklı beğenisini kazanmıştır. Yaptığımız işin insan sağlığı ile doğrudan ilgili olduğunun bilinci ile bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmek için 2011 yılından itibaren ISO 22000:2005 ve ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemleri, 2015 yılından itibaren Helal Sertifikası ile belgelendirerek kalitemizi arttırdık. Hammadde alımında titiz bir seçimle başlayıp, nihai tüketiciye ulaşıncaya kadar devam eden tüm üretim kademeleri ISO 22000 kalite güvence sistemi dahilinde yürütülüyor. Üretilen mamullerimizin tamamı tescilli ve tanınmış marka statüsündeki “ Linora “ isminin garantisi altındadır ” dedi.

Başladığı günden bu yana çizgisini değiştirmeyen sağlıklı ve güvenilir mamüller üretmeye çalışan Çakın Gıda prensiplerinden taviz vermeden standartlara ve geleneksel damak tatlarına uygun mamüller üretmeye devam ediyor ve ürün yelpazesine yeni tatlar kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Gıda ve pastane ihtiyaç sektöründe, kaliteyi sunmayı ilke edinmiş ve bu yolda üretim, depolama ve satış hizmetlerini gerçekleştiren Çakın Gıda’da müşteri memnuniyeti her zaman ön plana çıkıyor.

Çakın Gıda hatasız, standart ve sürekli üretim gerçekleştirebilmek için süreç iyileştirme çalışmaları yaparak bu yönde etkin bir eğitim ve bilinçlendirme programı uyguluyor. Firmanın yegane amaçlarının başındaki ana hedefi her zaman için “ Ya Dalından Ya Çakın’dan “ olacaktır.

Üretim portföyüne yeni katılan Doğranmış,kavrulmuş konserve soğan, Fındık , Antep fıstığı , Ceviz ve Hindistan cevizli dolgu ve meyveli içecek grubunda Chia Seeds , Good Night , Ahududu ve Böğürtlen meyveli içecek ile müşterilerine farklı ürünler sunmaya devam etmektedir.