ALLİ GIDA, Sağlıklı ve Hijyenik Ortamda Soğan Konservesi Üretiyor

ALLİ GIDA® Türkiye’nin en büyük ve en modern soğan konservesi üretim hattına sahiptir. Sağlıklı ve güvenli gıda üretme konusundaki hassasiyeti önemli bir gerçektir. Gıda üretimi konusundaki 40 yılı aşan tecrübesiyle konserve sektörüne alışılmışın dışında yepyeni ve değer katkılı ürünler sunmayı misyon edinmiştir. ALLİ HORECA® markasıyla müşterilerinin soğan ile ilgili olan her türlü ihtiyacını çözümlemek üzere yola çıkmış bulunuyor.

 

40 yılı aşkın süredir Dünyanın ve Türkiye’nin yıldızlaşmış konserve fabrikalarına gıda üretim hatları üreten ALEVİNOKS® ve İNGERTÜRK® makina firmalarının ortaklığıyla kurulan ALLİ GIDA®; benzersiz ve sağlıklı konserve üretimiyle gıda sektörüne yön vermeye devam ediyor.

 

Gıda işleme sistemlerindeki yılların tecrübesi, teknolojik altyapısı, Ar-Ge deneyimi ve inovatif yaklaşımlarıyla gıda piyasasına sağlıklı ürünler sunmayı hedefleyen ALLİ GIDA®, konserve üretim teknolojisinde Türkiye’nin ilk Vakumlu Ambalajlama teknolojisini ve Dönerli Otoklav Sterilizasyon teknolojisini birleştirerek susuz konserve üretmiştir. Diğer konservelere oranla susuz sayılabilecek kıvamda, az salamuralı daha fazla lezzet taneleriyle ve yiyebileceğimiz miktarda tuz oranıyla, besin değerlerinde kayba neden olmadan dalından sofranıza sağlıklı ürünler sunuyor.

 

Türkiye’nin gıda ambarı olarak hak ettiği yeri edinen İzmir’in şirin ilçesi Tire Organize Sanayi Bölgesindeki modern ve hijyen tesislerinde, Üniversitelerden de gerekli Know-How desteği alarak, AR-GE çalışmalarıyla sizi Türkiye’de görmediğiniz alışılmışın dışında yepyeni ürünlerle tanıştırıyor.

Önce vakumlu konserve ardından yaprak sarma ve doğranmış soğan ile devam eden üretim hattını sadece soğan ürünleri ile devam ettiriyor. İhtisaslaştığı hat ve ürünler ile doğranmış kavrulmuş soğan, püre soğan, kıtır soğan, karamelize soğan, soyulmuş soğan, küp soğan, soğan reçeli ile yıldız ürünler sunmaya devam ediyor.

Firma soğan üretim hattının benzersiz ve yüksek teknolojisi sayesinde günlük 35 ton soğan işleme kapasitesine sahiptir. Türkiye’nin en modern soğan üretim hatlarını geliştiren ALLİ GIDA®; börekçiler, lahmacun ve pide fırınları, oteller, restaurantlar, catering firmaları ve yemekhaneler için büyük kolaylık sağlamakta ve onları soğan yıkama, ayıklama, doğrama ve pişirme zahmetinden kurtarıyor.

2018 yılı ile birlikte soğan konservesi üretimi yanında soğan soyma tesisini de hayata geçiren ALLİ GIDA®, TOSBİ (TİRE ORG. SAN. BÖL.) sınırları içerisinde hijyenik ve modern koşullarda çalışmalarına devam ediyor.

Özellikle Korona döneminde hijyenin çok önem arz etmesi ile ALLİ GIDA® gibi el değmeden kesme ve soyma işlemi tesisleri değer kazanmıştır.