Seyran Pastaneleri, Kaliteden Ödün Vermeden Üretim Yapıyor

Gıda sektörünün başarılı isimlerinden Göker AKDUMAN, Seyran Pastaneleri satın alma müdürü Mustafa DEMİR ile firması hakkındaki röportajda çeşitli konulardan bahsetti.

 

Göker AKDUMAN: Seyran Pastanesi ne zaman, kim tarafından ve nasıl kuruldu?

Mustafa DEMİR: 1971’ında Ahmet Çelebi tarafından İstanbul Kocamustafapaşa da ilk şubesi açıldı.

Göker AKDUMAN: İstanbul’da nerelerde şubeleriniz bulunuyor?

Mustafa DEMİR: Bakırköy, Bayrampaşa, Beylikdüzü, Esenkent, Fatih, Güneşli, Kocamustafapaşa, Kocamustafapaşa2, Kumburgaz, Kıraç (Fabrika satış), Mimaroba, Şehremini ve Yusufpaşa’da şubelerimiz bulunuyor.

Göker AKDUMAN: Bu kadar çok şubeyi yönetmek zor olmuyor mu?

Mustafa DEMİR: Şube yönetimleri için belirli bir hiyerarşik düzenimiz var. Bu düzende her şey zincirleme devam etmekte ve problemler bir üst birime devredildiği için anında çözüm üretebiliyoruz.

Göker AKDUMAN: İmalathane ile şubelerin çalışma esası nasıldır?
Mustafa DEMİR: Biz günde üç sefer şubelere mal dağıtırız. Sabah, öğlen ve akşam.
Göker AKDUMAN: Üretim yeriniz, kaliteniz ve ürün çeşitlerinizden bahseder misiniz?

Mustafa DEMİR: Üretim yaptığımız alan 3500 metrekaredir. Üretim alanımızda bölümlerimiz ayrılmış durumdadır. Farklı ürün gruplarımız bulunmaktadır. Bu gruplar şöyledir; yaş pasta, kuru pasta, poğaça, açma ve börek, ekmek çeşitleri, baklava, sütlü tatlı, dondurma, çikolatadır. Ürünlerimizde kullandığımız hammaddelerimiz A kalite olup ürün özelliğine göre Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelmektedir.

Göker AKDUMAN: Seyran Pastaneleri, kendi ürünleriyle beğeni topluyor ve tercih ediliyor. İmalatta en çok nelere dikkat edersiniz?

Mustafa DEMİR: Ürün kalitemizi etkileyen ilk faktör hammadde seçimimiz ve ürünlerimizin günlük taze üretilerek müşteriye sunulmasıdır. Ardından üretimde ürünlerimiz mühendislerimizin kontrolü altında üretilmektedir. Ustalarımızın kullandığı ekipman, kılık-kıyafet, ürün hijyenine dikkat edip belirli kurallar çerçevesinde çalışmalarını sağlıyoruz.

Göker AKDUMAN: Sektörünüzde rekabet şartları çetin mi?
Mustafa DEMİR: Her sektörde olduğu gibi bizde de rekabet var. Bu olacak elbette. Ancak bizi asıl zorlayan şey, iş ahlakı. Orada büyük sıkıntı var.
Göker AKDUMAN: Özel sipariş ve butik pastalar bugünlerde çok popüler. Siz de siparişle özel pastalar yapıyor musunuz?

Mustafa DEMİR: Bize gelen talepler doğrultusunda bizde özel sipariş ve butik pasta yapıyoruz. Yurtdışında eğitim almış ustalarımız tarafından özenle yapılmaktadır.

Göker AKDUMAN: Seyran Çikolata da çok tutulan bir ürün. Çikolata üretimine ne zaman başladınız?

Mustafa DEMİR: Çikolata üretimimizi 2005 yılından beri titizlikle sürdürüyoruz. Evet çikolatalarımızda müşterilerimiz tarafından severek ve beğenilerek tükettikleri bir ürünümüz. Buna uygun tüm imalatımızı gerçekleştirdik ve şimdi spesiyal çikolata üretiyoruz. Bunda da gerçekten başarılıyız.
Göker AKDUMAN: Seyran pastanelerini öne çıkaran nedir?

Mustafa DEMİR: Yaklaşık 46 yıldır pastacılık konusunda sürekli kendini geliştirerek, yenilikler yapıp fakat lezzet ve kalitesinden ödün vermeden üretim yapması Seyran pastanelerini ön plana çıkarmaktadır. Önceliğimiz müşterilerimizi memnun etmek ve damaklarında güzel lezzetler bırakmaktır.

Göker AKDUMAN: Seyran Pastanesi’ni istediğiniz noktada görüyor musunuz?

Mustafa DEMİR: Seyran pastanesi konum itibariyle Türkiye’nin önde gelen firmaları arasına girmiştir. Şu andaki yerimizi yeterli bulmuyorum ve Seyran Pastanelerini zirve de görmek istiyoruz.

Göker AKDUMAN: İstanbul’da yada İstanbul dışına da yeni şubeler açmayı düşünüyor musunuz?

Mustafa DEMİR: Üretim hattımız sadece İstanbul’da olduğu için İstanbul’da daha çok insana bu lezzeti tattırmak gibi bir hedefimiz var. Bu sebeple İstanbul’da yeni şube açma planlarımız var.  İstanbul dışında fabrikamız olmadığı için ürünlerin tazeliğini koruyabilmeleri bizim için çok önemli, şehir dışına donuk ürün yollayarak aynı tat ve lezzeti yakalayamayacağımızı ve buna bağlı olarak ürün kalitemizin düşeceğini düşünüyoruz.