Ergül Teknik, Avrupa’da Adından Başarı ile Söz Ettiriyor

Endüstriyel mutfak ve soğutma sektörünün duayenlerinden Ergül Teknik Soğutma ve Endüstriyel Mutfak firmasının sahibi Sayın Halil GÜLADA ile firmasının geçmişten günümüze kadar geldiği süreçte yaşadıklarını konuştuk. 

PEKDO: İlk iş hayatına ne zaman ve nasıl başladınız?

Halil GÜLADA: İş hayatım ilkokula başladığımdan itibaren babamın yanında çıraklık yaparak başladım. O zamanda sabahçı – öğlenci kavramı vardı. Sabah okula gidiyordum, öğlen okuldan çıktıktan sonra çantasını bana verirdi. Motosiklet ile birlikte müşterilerimizin buzdolaplarını tamire gidiyorduk. O tarihlerde buzdolabı imalatı yoktu, hep yurt dışından ithal geliyordu. İzmir’de o ithal gelenlerin montajını yapıyorduk. 10 yaşıma geldiğimde ailevi sorunlardan dolayı evden ayrıldım. 1958 yılında çırak olarak bir yerde çalışmaya başladım. Baba mesleğine de girmedim. Madeni eşya imalatı yapılan bir yere girdim. 35 lira haftalıkla başladım. Ofis, yazıhane masaları ve dosya dolapları imal ediliyordu. Çalıştığım yerde 12 yaşında ustabaşı oldum.

 

PEKDO: Ergül Teknik ne zaman ve nerede kuruldu?

Halil GÜLADA: Ergül Teknik buzdolabı kasa imalatı ile çalışma hayatına başladı. 1959 yılından beri işimizin başındayız. Çalışma hayatına ilk Narlıdere’de başladık. Daha sonra Balçova ve Kısıkköy’e geldik. Şu anda mağazamız Karabağlar Yeşillik caddesinde bulunuyor. Kısıkköy’deki imalathanemizde de yeni ürünler üretmeye çalışıyoruz.

 

PEKDO: Ergül Teknik olarak vizyon ve hedeflerinizden bahseder misiniz?

Halil GÜLADA: Endüstriyel mutfak ve soğutma sektörünün lider firmaları arasında yer alan firmamız kaliteli üretimi en iyi teknoloji ile geliştirerek projeden montaja komple hizmeti ile kusursuz müşteri memnuniyetini sağlamayı hedeflemektedir. Sektörün ihtiyaç duyduğu her türlü ekipman ve yardımcı malzemeyi tüketicilerine servis kalitesiyle sunmaktadır. Her geçen gün daha iyiyi üretmek amacı ile çıktığımız bu yolda işletme vizyonumuz doğrultusunda kalite standartlarından ödün vermeden müşterilerimizin değişen gelişen istek ve ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Müşteri memnuniyetini sağlamak amacı ile gelişen ve güncel yeni yatırımlar yapıp rakip ürünlerin müşteriye maliyetinden daha fazla olmayan maliyetle üretim kapasite ve verimliliği arttırmak temel hedefimizdir. Sürekli gelişmek için gerekli yatırımlara kaynak yaratmakta işletmemiz için esastır. Yenilikçi ve yaratıcı yaklaşımları cesaretlendirip gerekli eğitimleri gerçekleştirerek çalışanlarımızın, müşterilerimizin ve kuruluş dışı işbirlikçilerimizin uzun vadeliliğini sağlayarak hedef alınan pazarlarda gelişip büyümek hedefimizdir. Tedarikçilerimizden müşterilerimize kadar olan sürecin geliştirilmesi ve mevcut portföyümüzü oluşturan şirket ve bireylerin, sunduğumuz ürün ve hizmet beklentilerinin güvenilirliğini yüksek performansta ve sürekli kılmayı taahhüt ederiz.

 

PEKDO: Ürün çeşitleriniz nelerdir?

Halil GÜLADA: Pasta teşhir dolapları, unlu mamul reyonları, şarküteri buzdolapları, market reyonları, kasap reyonları, sütlükler, balık teşhir buzdolapları, salat barlar, pizza hazırlık buzdolapları, soğuk hava depoları, derin dondurucular, dik tip ve tezgah tipi buzdolapları, şarap ve meşrubat buzdolapları, buz makineleri, dikey şişe soğutucular, komple bar ekipmanları, fast food pişirici cihazları ve endüstriyel sektörün ihtiyaç duyduğu bir çok ürün firmamızın ürün yelpazesinde bulunmaktadır.

 

PEKDO: Yurt dışı çalışmalarınız ve hangi ülkelere ihracat yapıyorsunuz biraz bahseder misiniz?

Halil GÜLADA: Almanya, Hollanda, Danimarka gibi Avrupa’nın çeşitli ülkeleri ile çalışıyoruz. Buna son olarak Malta, İskandinav ülkeleri, Suudi Arabistan, Azerbaycan, Bakü, Kuveyt, Kırgızistan eklendi.

 

PEKDO: Müşterileriniz neden Ergül Tekniği tercih ediyor?

Halil GÜLADA: Ege bölgesinde endüstriyel soğutma ve endüstriyel mutfak sektörünün lider firmaları arasında yer alan Ergül Teknik kaliteli üretimi en iyi teknoloji ile geliştirerek projeden montaja komple hizmeti ile kusursuz müşteri memnuniyetini sağlıyor. Sektörün ihtiyaç duyduğu her türlü ekipman ve yardımcı malzemeyi tüketiciye sunuyor. Özel üretim olarak müşterilerin ihtiyaçlarına göre en uygun çalışmaları yapıyoruz. Yaptığımız projelerde yörenin tasarımına göre çalışmalar yapmaya çalışıyoruz.

 

PEKDO: Birazda kalitenizden bahseder misiniz?

Halil GÜLADA: Kalite yönetim sistemimizi ISO 9001:2008 standartlarının gereklerini yerine getirecek şekilde dökümante edip belgelemeyi hedef alıyoruz. Hedeflenen kalite için önleyici yöntemler üzerinde yoğunlaşmaktayız. Sürekli gelişmek için gerekli yatırımlara kaynak yaratmakta işletmemiz için esastır.

 

PEKDO: Ar-ge çalışmalarınız hakkında bilgi verir misiniz?

Halil GÜLADA: Firmamızda ar-ge gideri olarak senede yaklaşık 250.000 TL. gibi bir para harcıyoruz. Bu bedeli maalesef yeni yeni masraflarımıza intikal ettirmeye çalışıyoruz. Bu bedel ödeniyor fakat yansıtmakta zorlanıyoruz.

 

PEKDO: Şirketinizde uygulanan müşteri politikası nedir?

Halil GÜLADA: Bir ürünü satıp cebinize koymanız pek önemli değil. Önemli olan insanla ilgilenmek, insana değer vermek, gerekirse özel hayatı ile ilgili sorunları dinlemek. Ayrıca amacımız yüksek fiyatlı ürün satmak değil, ihtiyaç olan ürünü tespit edip bu şekilde alışverişi tamamlamak. Sonrasında ise müşterinin memnun olup olmadığını kontrol etmek.

 

PEKDO: İş yaşamında çalışanlarınızın motivasyonunu nasıl sağlıyorsunuz?

Halil GÜLADA: Ben burada çalışan arkadaşlara hiçbir zaman ben buranın sahibiyim demedim. Bu iş yerinin sahibi buradaki çalışanların hepsidir. Biz buradan ekmek yiyorsak birbirimizin katkısıyla yiyoruz. Ben burada sadece vasıtayım. Bazen müşteriler buraya geldiğinde kendimi patron olarak tanıtmıyorum, bir süre sonra arkadaşlardan öğreniyorlar.

 

PEKDO: Son olarak neler söylemek istesiniz?

Halil GÜLADA: KDV ve ÖTV’nin önemine bir kez daha dikkat çekmek isterim. Ar-ge çalışmaları için yapmış olduğumuz harcamaların bir kısmını masraflara işlememiz firmamız için olumludur. Ayrıca devlet teşviklerinden daha fazla yararlanmak istiyoruz.