Eskişehir Öndermak Hamur İşleme Makineleri

Ekmek ve Pastacılık Sektöründe 42 Yıllık Tecrübe: Eskişehir Öndermak Hamur İşleme Makineleri

Öndermak Makina, ekmek ve pastacılık sektöründe hamur işleme makineleri üretimi alanındaki 42 yıllık deneyimi ile Eskişehir’deki yeni fabrikasında faaliyetlerini sürdürmeye devam ediyor.

Firmanın 42 yıldır kaliteli, yenilikçi, servis konusundaki iddiası ve müşterileri için değer ve karlılık katan çözümler sunması, bunu bir firma ilkesi haline getirmesi 42 yıldır elde edilen sürdürebilir büyümenin anahtarı olmuştur.

Öndermak 1976 yılında Eskişehir’de küçük bir sanayi işletmesi olarak üretimine başladı. O dönemde sektörün en büyük ihtiyaçlarından olan hamur konik yuvarlama, hamur şekil verme ve hamur ara dinlendirme makinelerinin öncülerini projelendirerek,  Türk fırıncılık sektörünün ihtiyacına uygun makinelerinin  üretimine başlamıştır.

Eskişehir OSB’de Yeni Fabrika

2015 yılında Öndermak üretim hattını yenileyerek çağımıza uygun hale getirdi. 2015 yılından itibaren de Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde toplam 3000 m2 alanda hamur işleme makinaları üretimini sürdürüyor.

Firma 2016 yılından beri Mondial Forni Türkiye Distribütörlüğü’nü yapan Öndermak  pişirme gurubunda da son teknoloji ile enerji verimliliğini öne çıkaran farklı model borulu, döner ve konveksiyonel fırınlarıyla sektörde iddalı yürüyüşüne devam etmektedir. Öndermak Makine Genel Müdürü Dilek Günay 2018 İstanbul Ibatech fuarı için ilgili şunları söyledi ; “Öndermak olarak değerli ziyaretçilerimize bu yıl fuar için  yeni süprizler hazırladık, ürün portfoyümüze yeni ve pazarda bizi bir adım öteye taşıyacak ürünlerimiz olacak,  bu yeni ürünler sadece fırıncılık camiasına değil aynı zamanda da pastacılık alanında faaliyet gösteren firmalara da hitab edecek… Bir önceki yıllara göre daha renkli bir standımız olacak…”

Dilek Günay firması ile ilgili de “ Kuruluduğumuz  ilk günden bu güne ürünlerimizde asla kalite konusunda ödün vermeden,  müşteriye özel çözümler sunma konusundaki hassasiyetimizi kaybetmeden geldik; yıllar boyunca kazandığımız tecrübe ve bilgi birikimini artık ihracata,  yurt dışındaki fırıncılara taşıdık ve taşımaya devam edeceğiz.  Bu anlamda bize mutluluk veren bir nokta olarak; Güney Amerika ülkelerinin birkaçında artık ürünlerimizin ihraç edilmesi ve sonrasında müşterilerden çok olumlu dönüşler almamız, ekibimiz ve firmamız adına büyük bir başarı olarak kaydedilmiştir. Global bir marka olma hedeflerimize bizi bir adım daha yaklaştırmıştır…”