Prosestek Makina

Sektöründe Dünya Lideri Selmi Çikolata Makinalarının Türkiye’deki Tek Yetkilisi: Prosestek Makina

Azteklerden günümüze 4000 yıllık bir armağan: XOCOATL” veya günümüzdeki adıyla “ÇİKOLATA”

Özenle toplanan kakao çekirdeklerinin kavrulup, kakao yağı, kakao kitlesi ve kakao tozunun hassasiyetle ayrıştırılmasından sonra çeşitli süreçlerden geçerek hazır hale getirilen çikolata, en sonunda ustaların, şeflerin hünerli ellerinde temperlenerek birçok şekilde işleniyor; fakat birbirinden farklı bu lezzetlere talep arttığında her defasında aynı tadı ve yapıyı korumak, müşterilere standartlar sunmak giderek zorlaşıyor. Üstelik üretim için harcanan zaman sebebiyle yeni reçeteler geliştirmek, ürüne görsellik ve ekstra lezzet katmak da güçleşiyor.                     

 1965 yılında sektöre dahil olup, zaman içinde Dünya Pazar Lideri haline gelen İtalyan Selmi Çikolata
Makineleri’ nin temel üyesi Selmi One,  artisan çikolata üreticisine 7 dakikada 12kg. çikolatayı en ideal düzeyde temperleme imkanı sunuyor.  Böylece işlemeye hazır çikolataya ulaşmak çok kolaylaşıyor ve çikolata sanatına gönül verenlere gerçek performanslarını göstermek için çok büyük bir hareket alanı sağlıyor.

Selmi, sektör liderliğinin bir tesadüf olmadığını, dünyaca ünlü şeflerden aldığı gerçek ve üst düzey kullanıcı deneyimlerine dayanarak sürekli geliştirdiği ve uluslararası patentlerle belgelendirdiği yenilikçi makineleriyle göstermeye devam ediyor. Geçen 53 yılda, bugün dünyanın hemen her ülkesinde şeflerin en güvenilir yardımcısı konumundaki Selmi, kakao çekirdeğinden çikolataya (bean to bar) hatları, eşzamanlı dolgu makinesi (oneshot), draje kazanı ve özel spray systemi, yatay ve dikey soğutma ve kaplama tünelleri, trüf makinesi, temperleme makineleri, kaplama bantları ve tabii ki kafeler, dondurmacılar, oteller ve pastaneler için soslar, sıcak çikolatalar sağlayan pratik makineleriyle hizmet veriyor.

Türkiye’deki tek yetkili temsilcisi Prosestek Makine ise bünyesinde bulundurduğu Almanya’nın Proxes Group’a bağlı eşsiz markası Stephan Machinery ve yine Alman Fermantör devi Cetotec GmbH gibi şirketlerin yanısıra Selmi’nin temsilciğini de bünyesindeki çikolata şefi, teknik servis ve satış ekibiyle birlikte özenle yürütüyor.

Detaylı bilgi için www.proses-tek.com adresini ziyaret edebilir; info@proses-tek.com adresinden iletişim kurabilirsiniz.

Prosestek Makine, Ibatech Fuarı’nda siz değerli Pekdo Dergi okuyucularıyla buluşmaktan memnuniyet duyar.