Reyhan Pastanelerinin Dozajlama Makina Tercihi Pasfil Oldu

İzmir’in en önemli pastanelerinden biri olan Reyhan Pastaneleri de üretimde Pasfil Makinanın dozajlama makinasını tercih etti. Makineden çok memnun olduklarını dile getiren Reyhan Pastaneleri laboratuvar sorumlusu Feyhan Yardım, dozajlama makinesinin kendilerine işçilikten ve zamandan avantaj sağladığını söyledi.

Reyhan Pastanesi İzmir için çok önemli bir mekan, hatta İzmir’de pastane denilince akla ilk gelen, en çok bilinen ve tanınan pastanelerin başında geliyor.

Kentte 1965’den bu yana sunduğu kaliteli ürünler ve güleryüzlü hizmeti ile müşterilerinin taktirini toplayan ve kısa sürede markalaşan Reyhan Pastanesi, alıştığınız lezzetlerini kişiye özel, klasik, şantili ve kove pastalarını, el yapımı leziz çikolatala çeşitlerini, tatlı ve tuzlu kurabiye çeşitlerini, cheesecake çeşitlerini, rokoko, sükse, sandey, polovak, elevit, isina gibi dondurmalı birbirinden lezzetli ürünlerinin yanı sıra limonatası, özel reyhan çayı ve dünya kahvelerinin yer aldığı geniş mönüsünü butik işletmecilik anlayışı ile harmanlayıp misafirlerini ağırlıyor.

Reyhan Pastanesi’nin temeli Çarlık Rusya dönemine dayanıyor. İzmir’e göç eden Reyhan’ın kurucuları 1950’li yıllarda Basmane’de Fuar pastanesini hizmete açmış, ardından 1965 yılında 2 katlı bir Rum evini restore ederek hizmetine burada devam etmiştir. 1965 yılından sonra marka olarak hızla büyüyen Reyhan Pastanesi, dönemin devlet başkanları ve yabancı sosyete tarafından uğrak bir yer haline gelmiş, fakat 1970 yıllarının sonunda kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan bina yerine yüksek katlı bir inşaat yapılınca bir süre üretime ara vermek durumunda kalsa da 1991 yılında o güzel lezzetlerini yine İzmir halkıyla buluşturmuştur.

Reyhan Pastanesi şu an İzmir bölgesinde 750 kişi oturma kapasiteli 4 şubesi, 200’e yakın çalışanı ve 2.000 metrekarelik üretim merkezi ile hizmet vermektedir. Ayrıca Reyhan Pastanesi Türkiye’de ilk laboratuvarı kuran ve pasta üzerine resim basan ilk pastanedir. Ürünlerine verilen isimler aile köklerinin coğrafyasından gelmektedir.

Reyhan’ın Tercihi Pasfil Makine

Çağın teknolojik tüm imkanlarını kullanarak üretim yapan Reyhan Pastanesi, Türkiye’nin alanında önde gelen firmalarından Pasfil Makinenin dozajlama makinesini tercih etti. Konuyla ilgili bilgi veren Feyhan Yardım: “Pasfil Makine ile İbatech fuarında karşılaştık ve makinayı burada görerek 10 gün boyunca denemek üzere makinayı istedik ancak daha sonra vazgeçemedik” dedi.

Makinenin kendilerine çok fayda sağladığını ve sürekli kullanmaya karar verdiklerini anlatan Yardım şunları söyledi: “Petuçi, profiterol ürünlerinin dozajlama makinası olarak Pasfil Makinayı kullanıyoruz. Bu makine hem işçilik hem de zaman tasarrufu açısından bize çok büyük avantajlar sağlıyor. Çünkü daha önce elle dolum yapıyorduk ve çok zaman alıyordu. Şimdi aynı sürede 5 kat daha fazla ürün çıkarıyoruz.”

Pasfil dozajlama makinasının pastane sektöründe kesinlikle kullanılması gereken teknolojik bir ürün olduğunu belirten Feyhan Yardım, makinayı herkese tavsiye ettiklerini sözlerine ekledi.