Barry Callebaut Çikolata Trendlerine Işık Tutuyor

Kendimizi mutlu etmenin yollarını aradığımız, her anın kutlanmaya değer olduğunu düşündüğümüz bir dönemde yaşıyoruz. Avrupalı tüketicilerin 8’de 1’i çikolata yemenin onları mutlu ettiğini ve kutlamalarda çikolatalı pasta, tatlı veya çikolata tercih ettiklerini söylüyor. Ayrıca tüketicilerin yüzde 59’u birden fazla dokuya ve aromaya sahip çikolataların daha kaliteli olduğunu düşünüyor. Barry Callebaut dekor markası Mona Lisa ile tüm klasik pasta, tatlı ve çikolataların ufak bir dokunuşla kutlamalara uygun

Daha doğal, şekersiz, laktozsuz ve vegan alternatiflerle sağlıklı tercihler…

Her ne kadar pandemi dönemini atlatsak da pandemi döneminde iyice yükselişe geçen sağlıklı beslenme trendi tüketiciler üzerinde etkilerini sürdürmeye devam ediyor. Dünyadaki tüketicilerin yüzde 41’i şeker alımını sınırlamaya çalışıyor. Avrupalı gençlerin yüzde 55’i haftada en az bir defa vegan veya süt içermeyen bir ürün tüketiyor. Ancak sağlıklı beslenmek çikolatadan ve çikolatalı tatlılardan uzak durmak anlamına gelmiyor. Barry Callebaut’un şekersiz Callebaut Malchoc çikolatası veya NXT vegan çikolatası ile sağlıklı beslenmeyi tercih edenlerin de çikolata ile kendilerini şımartması mümkün.

Lezzetli deneyimlerin peşinde…

İklim değişikliğini gün geçtikçe daha çok hissettiğimiz bugünlerde doğaya saygılı farklı deneyimler de trend olarak yükseliyor. Tüketiciler, yedikleri gıdaların nereden geldiğini, nasıl üretildiğini ve ne kadar ayakizi olduğunu görebilmek istiyor. Dünyada üretilen tüm gıdaların yüzde 30’dan fazlası ya yapım aşamasında ya da sonrasında atık olarak kayboluyor ve hem toplumlar hem de gezegenimiz için büyük bir sorun teşkil ediyor. Barry Callebaut, kakao meyvesinden çikolataya kadar tüm tedarik zinciri izlenebilir ürünleri, Cacao Barry WholeFruit, Caboose gibi sıfır atığa yakın çikolataları ve orijin lezzetleri ile bu trende liderlik ediyor.

Alıştığı tattan vazgeçemeyenler!

Bazı tüketiciler, yalnızken ya da sevdikleriyle, rahatlamak için konfor ararlar. Alıştığımız tat ve dokular bizi rahat hissettirir. İşte Barry Callebaut’un en güçlü yanlarından birisi de 175 yılı aşkındır aynı lezzet, aynı uygulanabilirlik ve aynı yüksek kalite ile ürünlerini müşterilerine sunabilmesi olarak öne çıkıyor.

spot

Barry Callebaut, 175 yılı aşkın deneyimiyle, çikolata ve şekerleme sektöründe faaliyet gösteren firmalara, yüksek kalitede çikolata ve kakao ürünleri sağlarken, sektör trendlerine göre inovasyon ve ürün geliştirerek sektöre yön vermeye ve müşterilerine en iyi şekilde destek olmaya devam ediyor. Bu kapsamda 2022 yılında öne çıkan trendlere ışık tutan marka 2022 yılında öne çıkan dört trend açıkladı. Bu trendler ise şöyle; kutlamalar, sağlıklı yaşam, farklı deneyimler ve geleneksel lezzetler…