Dede Makina, 83 Yıllık Tecrübesi ile Yenilenmeye Devam Ediyor

1940 yılında Hacı Şevki Dede tarafından Ankara Rüzgarlı sokak soğukkuyuda 20 m2’lik küçük bir atölyede kurulan Dede Makina bu gün sektörde 83 yılını kutluyor. Üretim kapasitesini daha da arttırarak şu an faaliyetine devam ettiği Ostim organize sanayi sitesinde 2500 m2 alana sahip fabrikasında ticaret hayatına devam ediyor.

Dede Makina genel müdürü Halil İbrahim TÜRKOĞLU firması ile ilgili şunları söyledi:” Firmamız mobil kazanlı ful otomatik mikserler, hamur kesme tartma makinası,  hamur dinlendirme makinası,  uzun şekil verme makinası, konik yuvarlama makinası,  otomatik spiral mikseri, otomatik spiral mikser (mobil kazan), otomatik kaldırıma devirme makinası, hamur yoğurma makinası, planet mikser, ekmek dilimleme makinası, ipek un eleme makinası ve yardımcı ekipmanları gibi geniş ürün yelpazesiyle yurt içi ve yurt dışındaki müşterilerine kaliteli ve satış sonrası teknik destek hizmeti veriyor”

Halen Ankara Ostim de faaliyetini sürdüren Dede Makina, 2022 yılını inovasyon (yenilenme)  yılı ilan etti. Mevcut markasının yanı sıra üç yeni marka daha üretti. ‘DEDE’ markası ile klasik imalatlarına devam ettiklerini ‘DEMİX’ markası ile yeni nesil yatay ve dikey  karıştırıcılar(çiğ kofte, simit, yufka, tereyağ)ürettiklerini ‘DELİNE’ markası ile de otel, cafe, restaurant mutfaklarının projelendirilmesi ve yerinde montajının yapıldığını söyleyen TÜRKOĞLU:“ Firmamız üretimde sektörün önde gelen yazılım programlarını kullanarak yeni tasarımlarına devam ediyor. Kalite kontrol sistemleri ile dünya standartlarına uygun ekmek, pasta hamur işleme makinelerinin imalatını her geçen gün daha yüksek bir teknolojik düzeye taşıyor. Ayrıca firmamız bu ürünleri ile yurt içinde ve yurt dışı pazarında yer edinmek için özveri ile çalışıyor” dedi.

ISO, CE ve TSE belgelerine sahip olan firma her tip ve büyüklükteki kuruluşun etkin kalite yönetim sistemi uygulamalarını ve çalıştırmalarını desteklemek için geliştirilmiş uluslararası standartlarda bulunuyor. Nitelikli çalışanları, yenilikçi ve katılımcı yönetim anlayışı ve etkin kaynak kullanımı ile ulaştığı teknoloji, hizmet ve kalite standartları çerçevesinde, kurumsal bir endüstri firması olmuştur. Yönetim taahhüdünü de alarak müşteri odaklı olmayı hedef almış ve tüm çalışanlarıyla aynı kalite anlayışı çerçevesinde üretim faaliyetlerine devam ediyor. Ulusal ve uluslararası kalite standartlarına uyum, sürekli gelişim ve değişim ile sektörde öncü firma olma hedefinden sapmadan ilerliyor.

Dede Makina genel müdürü TÜRKOĞLU sözlerine şöyle devam etti: “ Dede makina olarak müşterilerimizin beklentilerini en üst seviyede karşılayacak imalat yapmanın öneminin bilincinde olup yatırımlarımızda ve imalat sürecinde de son derece titiz davranıyoruz. Ayrıca İstanbul ve Ankara’da düzenlenen İbatech ve Afrika’daki Ekmek Pasta Dondurma Teknolojileri fuarlarına katılıyoruz. Bu fuarlardaki amacımız sadece satış hedeflemek değil, çoğunlukla önemi daha iyi anlaşılan bilgi sahibi olmak ve pazar ile iletişim içinde bulunmak için katılıyoruz. Dede Makina, kurulduğu günden bugüne müşteri memnuniyeti ve güler yüzlü hizmet, maksimum seviyede kaliteli üretim ve bunun devamlılığı, satış sonrası servis ve yedek parça hizmeti, müşteri istek ve ihtiyaçları doğrultusunda ürün gelişimi ve üretimi, çevreye ve insan sağlığına maksimum derece de özen, uygun ve esnek fiyat politikasının sürekliliği ile ulusal ve uluslararası pazarlarda istikrarlı büyüme ve kalıcı olmayı ilkeleri olarak benimsemiştir’’ dedi.