HASGARANTİ Değirmenleri Dünya’nın Her Yerinde

Sektöründe yeniliklerin öncüsü olan HASGARANTİ Değirmen ve Kavurma Makinaları, Türkiye’de ve dünyanın her yerinde tercih edilen marka olmayı sürdürüyor. HASGARANTİ genel müdürü İhsan AYDIN firması hakkında sorduğumuz soruları yanıtladı.

PEKDO: HASGARANTİ Değirmen Makinaları ne zaman ve nasıl kuruldu?

İhsan AYDIN: HASGARANTİ 1954 yılından beri sektördeki yaşayan büyük üstad Remzi AYDIN’ ın tecrübesiyle kurulmuş her daim başarılı çalışmaları ile takdir gören, oğulları İhsan AYDIN ve Müjdat AYDIN tarafından işletilmekte olan bir aile şirketidir.

PEKDO: Firmanızın hitap ettiği sektörler hangileridir?

İhsan AYDIN: Firmamızın hitap ettiği sektörlerden bahsetmek gerekirse kahve üretimi yapan firmalar, perakende kahve dükkanları, coffee shoplar, kuruyemiş ve baharatçılardır.

PEKDO: Fabrikanız ve üretim kapasitenizden bahseder misiniz?

İhsan AYDIN: Yıllık üretim kapasitemiz 750-1000 adet arasında değişiklik göstermektedir.

PEKDO: Birazda ar-ge çalışmalarınız ve kalitenizden söz eder misiniz?

İhsan AYDIN: Gelişen teknolojileri yakından takip eden HASGARANTİ, daima yenilikçi üretmiş olduğumuz makinalarda dünya çapındaki rakiplerimizle aynı ekipman ve parçaları kullanmaktadır. Bu sebeple fabrikamızda bulunan Ar-Ge bölümünde sürekli yeni projeler, son teknoloji ekipmanların tedariğini sağlayarak testlerini modern cihazlarda yapmaktadır. Her geçen gün zengin ürün çeşidi ile sektörel başarımızı arttırmaktayız ve bunları yaparken kaliteden asla ödün vermiyoruz.

PEKDO: Ürünlerinizin öne çıkan özellikleri ve diğerlerinden farkı nelerdir?

İhsan AYDIN: HASGARANTİ ürünleri rakiplerinden çok daha sağlam, kaliteli, teknolojik, modern, kullanışlı ve pratiktir. Bu sebeple Türkiye’de seçkin ve konusunda tecrübeli birçok firma ürünlerimizi tercih etmektedir.

Yüksek ihracat potansiyeline sahip HASGARANTİ yurt dışındaki birçok ülkede tanınan satış ağı olan, tercih edilen bir markadır.

PEKDO: Ürettiğiniz ürünlerin pazarlama aşamasından bahseder misiniz?

İhsan AYDIN: Ürünlerimizin satış pazarlama aşamasının en önemlisi parçası referanslarımızdır. Sosyal medya ve katılım sağladığımız yurt içi ve yurt dışı fuarlar ile yolumuza müşteri potansiyelimizi her geçen gün arttırarak yolumuza devam etmekteyiz.

PEKDO: PEKDO: Türkiye’deki pazar payınızdan bahseder misiniz?

İhsan AYDIN: Yaklaşık Pazar payı %35 civarındadır.

PEKDO: Hangi ülkelere ihracat yapıyorsunuz?

İhsan AYDIN: Kısa ve net olacak dünyanın her yerine ihracat yaptık yapıyoruz. Ağımızı genişletmek için var gücümüzle çalışıyoruz çok şükür.

PEKDO: Geleceğe dönük hedeflediğiniz projeleriniz nelerdir?

İhsan AYDIN: Nitelikli hizmetleri ve ürünleri ile öne çıkan HASGARANTİ küreselleşen dünya ölçeğinde müşterilerimizin ihtiyaçlarına eksiksiz yanıt vererek sektördeki başarılarımızı devam ettireceğiz.

PEKDO: Türkiye ve Dünya genelinde kahve sektörü ile ilgili düşüncelerinizden bahseder misiniz?

İhsan AYDIN: Dünya genelindeki kahve sektörü yıllardır çok ciddi pazara sahip, Türkiye’de bu sektör gerçek anlamda patlama yaşadı, çok ciddi büyüme gösterdi. Bu büyüme hızla devam edecek, daha çok gelişecek. Kahve sadece bir içecek değil aynı zamanda yaşam tarzı; kimi zaman yorgunluğu atmak kimi zaman hoş sohbetler… Dünyanın her yerinde yaşanan kültür. Bu güzel kahvenin çok daha keyifli içileceği, mutlu ve güzel günlerin tüm dünyaya huzur getirmesi dileğiyle…

PEKDO: Hammadde sorunu yaşıyor musunuz? Bu konudaki sıkıntılarız nelerdir?

İhsan AYDIN: Hammadde sorunu genellikle yaşamıyoruz. Prensip olarak tedarik odaklı çalışan bir firma olduğumuz için bu konuda pek sıkıntımız olmuyor.

PEKDO: Sektörünüzle ilgili söylemek istedikleriniz ve yaşadığınız sıkıntılar nelerdir?

İhsan AYDIN: Sektörümüzde en büyük sorun personel, maalesef en büyük mağduriyeti burada yaşıyoruz.

Genel olarak bu tür sektörlerde aynı sorun var.

PEKDO: 2022 yılı firmanız açısından nasıl geçti? 2023 yılından beklentileriniz nelerdir?

İhsan AYDIN: 2022 HASGARANTİ açısından gayet başarılı satışlarımızla bir önceki yıldan daha fazla. İçinde bulunduğumuz 2023 yılı için pozitif olacağını daha da iyi olacağını düşünüyoruz.

PEKDO: Son olarak neler eklemek istersiniz?

İhsan AYDIN: Firmamız kahve sektöründe bulunan herkese en kaliteli kahveyi üretebilme olanağı sağlayacak makina ve ekipmanları üretip pazarlamayı, müşterilerimizi memnun edecek sonuçlar almayı ve gereken teknik desteği sağlamayı amaçlamaktadır.