’İlham Kaynağımız Mahizer’in Kelime Anlamı Oldu

Üstün kalitesi ve lezzetiyle gastronomi alanının yükselen değeri olan Mahizer, İstanbul boğazının eşsiz manzarasıyla bütünleşen Kuruçeşme ve tarihle modernitenin buluşma noktası Gümüşsuyu’ndaki mağaza mimarisiyle gözleri de fethediyor. Mağazaları tasarlayan CVK Ailesinin mimari ekibi ‘’İlham kaynağımız Mahizer kelime anlamı oldu diyebiliriz. Ana fikir, modern, şık ve sıcak bir mekân oluşturmak oldu. Işık kaynağının seçimi, kullanılacak ışığın rengi ve şiddetinin seçiminde hem tasarımı hem ürünleri doğru bir şekilde yansıtmayı amaçladık. Projemizde şıklığı ve zarafeti yansıtan malzeme seçimlerinden sonra sıcaklığı ve ferahlığı sağlayacak renkler seçtik.’’ dedi.

Ülkemizin gastronomi alanındaki önemli atılımlarından olan Mahizer’in, Kuruçeşme ve Gümüşsuyu mağazaları hem manzarası hem de mimari tasarımlarıyla hayranlık yaratıyor. İstanbul boğazının eşsiz manzarasını mekanla bütünleştiren, Beyoğlu’nun tarihselliğini ve moderniteyle buluşturan Mahizer, tatlılarındaki üstün kalite ve lezzetle olduğu kadar manzarası ve mimarisiyle gözleri fethediyor.

‘’Ana Fikir Modern, Şık ve Sıcak Mekan Oluşturmak’’

Mahizer’in Kuruçeşme ve Gümüşsuyu mağazalarının mimari tasarımını gerçekleştiren CVK Ailesinin mimari ekibi tasarımlarına ilişkin şunları söyledi: Mağazalarımızın tasarım aşamasında oluşan ana fikir, modern, şık ve sıcak bir mekan oluşturmak oldu. Mekanda geçirilen süre içerisinde müşterilerin daha ferah, huzurlu ve kendilerini özel hissettiren bir ortamda hizmet alması amaçlandı. Bu doğrultuda malzeme ve renk seçimleri yapıldı.

Mimari tasarımın en önemli aşamalarından biri olan yerleşim planı çözümünde, ürünlerin doğru bir şekilde sergilenmesi ve müşterilerin rahatlıkla ürünleri seçebilmesi için plan çözümümüze, satış tezgahını doğru ve işlevsel olarak konumlandırmakla başladık. Ayrıca sergileme alanları ve ürün dolaplarını müşterilerin ürünleri rahatlıkla görebileceği alanlara yerleştirdik. Mağaza çalışanları için gerekli çalışma alanlarını ergonomik ve işlevsel bir şekilde çözümledik.

‘’İlham Kaynağımız Mahizer Kelime Anlamı Oldu’’

Mimari tasarımda öne çıkardıkları noktaları şöyle betimledi: Tasarım uygulama sürecinde en önemli unsurlardan biri olan aydınlatma elemanları, mağazalarımızda etkili bir şekilde çözümlenmiştir. Ürün sergileme alanlarında ışık kaynağının seçimi, kullanılacak ışığın rengi ve şiddeti hem tasarımı hem ürünleri doğru bir şekilde yansıtması amaçlanmıştır. Mağaza giriş kısmı için özel tasarım aydınlatma üretilmiştir. Tasarıma ve kullanılan malzemelere uygun aplikler seçilmiştir.

Uygulama süreci içerisinde kullanılan ışık kaynakları kadar kullandığımız malzemeler de özenle seçildi. Seçilen malzemelerin parlaklığı yansıtma özelliği ile ışıltıyı tüm alana yaymayı hedefledik. İlham kaynağımız Mahizer’in kelime anlamı oldu diyebiliriz.

‘’Şıklığı ve Zarafeti Yansıtan Malzemeleri Seçtik’’

Projenin uygulama sürecine dair bilgi veren mimari ekip ‘’Konsept projenin hazırlanması için gerekli araştırmalar yapıldıktan sonra tasarım sürecine geçildi. Bu süre ortalama üç hafta sürdü. Sonrasında malzeme seçimleri ile gerekli iş planlaması yapıldı. Tasarımın en doğru şekilde uygulanabilmesi için seçilen ürünlerin numuneleri istendi. Bir hafta sonunda kullanılacak malzemelere, renge, dokuya karar verildi. Uygulama süreci yaklaşık 2 ay sürdü.

Projemizde şıklığı ve zarafeti yansıtan malzeme seçimlerinden sonra sıcaklığı ve ferahlığı sağlayacak renkler seçtik. Kullandığımız renkleri doğru bölümlerde ve gerekli yoğunlukta kullanmaya dikkat ettik. Böylece konsept dışına çıkmadan tasarladığımız şekilde uygulamamızı tamamladık.’’ dedi.