Ersan Soğutma, Müşteri Memnuniyetine Önem Veriyor

Ersan Soğutma, sektöründe öncü firma olma hedefi ile 1994 yılında kuruldu. Alışılmışın dışında tasarım çeşitliliğine sahip olan firmanın en önemli kuralı müşteri memnuniyeti ve satış sonrası hizmet. Mekanlara özel projeler üreten Ersan Soğutma ortaklarından Halim YUMUŞAK firması ile ilgili sorularımızı yanıtladı.

PEKDO: Ersan Soğutma ne zaman ve nasıl kuruldu?

Halim YUMUŞAK: Ersan Soğutma firmamızı üç kardeş olarak 1994 yılında Ankara’da kurduk. Sektörde öncü firma olmayı hedefleyerek çalışmalarımıza devam ettik. Aynı zamanda soğutma sektöründe yeniliğe yön verip marka olarak faaliyetimize devam etmekteyiz.

PEKDO: Ürün grupları ve hitap ettiğiniz sektörler hakkında bilgi verir misiniz?

Halim YUMUŞAK: Dolaplarımız özel imalat olduğu için mekânlara özel üretilmektedir. pastane dolapları, endüstriyel mutfak imalat dolapları, kafeler, marketler, fırınlar, restaurantlar, vb. gıda ve unlu mamul üretimi yapan tüm müşterilerimize istekleri doğrultusunda mimarlarımızla birlikte projeler yapmaktayız.

PEKDO: Fabrikanız, tesis, teknoloji ve üretim kapasiteniz hakkında bilgi verir misiniz?

Halim YUMUŞAK: Fabrikamız 3000 metrekare kapalı alana sahiptir. Gerekli olan tüm makina ve ekipmanlarımız bulunmaktadır ve bu ekipmanlar son teknoloji olduğundan üretimimiz profesyonelce devam etmektedir.

PEKDO: Ar-Ge çalışmalarınızdan bahseder misiniz?

Halim YUMUŞAK: Elbette; mekânlara özel proje bazında dolaplar ürettiğimiz için her zaman yeniliğe önem vermekteyiz.  Gerekli olan tüm ekip ve teknolojiye sahip olduğumuzdan yeni fikirleri rahatlıkla işleyiş aşamasına geçirebiliyoruz. Birinci kuralımız müşteri memnuniyetidir. Müşterilerimize daha iyi hizmet vermek için ar-ge çalışmalarımıza yatırım yapıyor ve gerekli her teknolojiyi değerlendiriyoruz.

PEKDO: Ürünlerinizin öne çıkan özellikleri ve diğer firmalardan farkı nedir?

Halim YUMUŞAK: Ürünlerimiz alışılmışın dışında tasarım çeşitliliğine sahiptir. Yalnızca tasarımla bitmeyip kullanılan motor, led, cam gibi tüm ürün gruplarında kaliteden ödün vermemekteyiz. Bizim için en önemli kuralımız müşteri memnuniyeti ve sonrasında olan servis hizmetimizdir.

Sonuç olarak; kaliteli ve uzun yıllar kullanılacak şekilde soğutma sistemine ve tasarımına öncelik gösterilerek ve en önemlisi dolaplarımıza servis hizmeti vererek üretimimizi devam ettirmekteyiz.

PEKDO: Kaliteniz ve hangi kalite belgelerine sahipsiniz?

Halim YUMUŞAK: ISO, CE, TSE gibi gerekli olan tüm belgelere sahibiz.

PEKDO: Hassas bir alan olan gıda sektörüne hitap ediyorsunuz bu sektörle alakalı özellikle üzerinde durduğunuz bir konu var mı?

Halim YUMUŞAK: Bu sektörde bizler için en önemli olan hususlardan birisi hijyendir. Hijyene verdiğimiz önemi dolap tasarımlarımızda da rahatlıkla görebilirsiniz. Örneğin dolapların rahat bir şekilde temizlenebilmesi için camların önden açılır olması, eldiven konulabilmesi için dolap içerisinde bir bölüm ayırarak muhafaza edilmesi gibi birçok hijyen çalışması örneği verebiliriz.

PEKDO: Ürettiğiniz dolapların pazarlama aşamasından bahseder misiniz?

Halim YUMUŞAK: Oldukça önem taşıyan bu süreci birden fazla yöntemle gerçekleştirmekteyiz. Her yıl düzenlenen IBAKTECH gibi büyük fuarlara katılarak ürünlerimizi sergiliyoruz. Bu fuarlar potansiyel müşteriler ile tanışma olanağı sunuyor. Müşterilerimiz mağazamızda bulunan showroomlarımız sayesinde istenilen modelleri rahatlıkla görüp inceleyebiliyor ve kendi ihtiyaçlarına uygun ürünleri seçme imkânı bulabiliyorlar. Showroomumuzun bulunduğu mağazamız ile fabrikamızın aynı adreste olması müşterilerimize ayrı bir avantaj sağladığı gibi, dolaplarının üretim aşamalarını görebilme olanağı sunmaktayız. Diğer bir pazarlama yöntemimiz sosyal medyamızdır. Ürünlerimizi, yaptığımız projelerimizi ve sevkiyatlarımızı detaylarıyla birlikte sosyal medya hesaplarımızda paylaşmaktayız. Bu pazarlama yöntemlerimiz sayesinde müşteri memnuniyetimizi arttırıyor ve daha uzun vadeli iş ilişkileri kuruyoruz.        

PEKDO: Hangi ülkelere ihracat yapıyorsunuz?

Halim YUMUŞAK: Fransa, Almanya, Hollanda, Belçika, İtalya, İngiltere, Amerika, Afrika, Irak, Çek Cumhuriyeti, Abhazya, Avusturya, Bosna Hersek, Kıbrıs, Malta gibi birçok ülkeye ihracat yapmaktayız.

PEKDO: 2023 yılından beklentiniz nelerdir?

Halim YUMUŞAK: Beklentimiz olumlu yönde idi ve yılı yarılamışken, hedeflediğimiz başarıya ulaşmış bulunmaktayız. Yurtdışı projelerimizde ciddi bir artış var. Yurt dışındaki müşterilerimize güven sağlamak biz ve bizim gibi şirketlerin olması gurur verici bir durum.

Sonuç olarak geleceğe yönelik daha sağlam adımlarla yürümek, yeniliğe önem vererek hedef kitlelere ulaşmak ve bunu devam ettirmek önceliğimizdir.