Marka Mekanların Tedarikçisi Çallı Pastacılık

Gıda sektöründe tedarikçi olarak hayatına 1965 yılında başlayan Çallı Gıda Sanayi, üretici konumuna gelerek sektörde ürünleriyle tüm Türkiye’de pastacılık ve tatlıcılık malzemeleri tedarik sektörünün liderleri arasında yer alıyor. Öncü bir firma olarak hayatına devam ediyor.
Özellikle süt ürünleri grubunda büyük ivme kazanarak ilerlemeye devam eden şirket, SEK Süt’ü bünyesine katarak ülkenin önde gelen üretici firmalarından biri haline geldi.
2012 yılında hem sektörü tanıyan hem de aldığı yüksek eğitimle modern işletmecilik sistemini birleştiren Çallı Gıda AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Çallı, İstanbul Sultanbeyli’de Çallı Pastacılık ve Gıda oluşumu ile müşteri memnuniyeti odaklı çözümler üretmektedir. Üretim ve tedarik alanında sürdürülebilirlik hedefi ile çalışmalarını sürdüren firma, katma değerli işler geliştirmek amacındadır.
Sektördeki ünlü markaların toptancısı ve distribütörü konumundaki kuruluş, 2bin metrekarelik depolama sistemiyle ürettiği Bilhan markalı süt ve süt ürünlerinin ( sade yağ, tereyağı, labne peyniri, cheddar, lor peyniri, beyaz peynir, kaşar peyniri ) teşhir ve dağıtımını gerçekleştiriyor.
“Yağ ve süt ürünlerimizi geleneksel yöntemlere göre üretiyoruz, her birinin kendine has bir rehası var. Bütün şerbetli tatlılar bunlarla yapılıyor.” Diyen Bilal Çallı, yurtiçi ve yurtdışı sektörel fuarları takip ederek, sektörel öncülüğe sahip fuarlara katılım sağlayarak yurtiçi ve yurt dışı pazarlarını genişletiyor.
Son yıllarda şirketin hacmini oldukça büyüten Çallı, “Pastacılık malzemelerinin kullanımını tüm Türkiye’de yaygınlaştırdık, ürettiğimiz ve tedarik ettiğimiz EDT ürünler ile bir pastanenin ihtiyacı olan ürünlerin A’dan Z’ye satışını gerçekleştiriyoruz.  Bunu sürdürülebilir kılmak için ilk günden bu yana müşteri odaklı bir yaklaşım ve planlamalar yaparak çalıştığımız firmalara uygun çözümler üretiyoruz.” diyerek sözlerini noktalıyor.