Safso Soğutma, İhracat Ağırlıklı Çalışıyor

Yarım asıra yakın endüstriyel soğutma imalatı yapan Safso Soğutma, çoğunlukla yurt dışı ağırlıklı olarak çalışıyor. Pastane, Otel, cafe, restaurant ve market ağırlıklı üretim yapan firnın genel müdürü Fikret BÜYÜKİPEKÇİ firması ile ilgili sorularımızı yanıtladı.

PEKDO: Safso Soğutma ne zaman ve nasıl kuruldu?

Fikret BÜYÜKİPEKÇİ: 3. Kuşak yöneticisi olduğum Safso Soğutma 1950’li senelerde buzdolabı servisi olarak işe başlayıp. 1974 senesinde endüstriyel soğutma üzerine imalata başlamıştır.

PEKDO: Ürün gruplarınız ve hitap ettiğiniz sektörler hakkında bilgi verir misiniz?

Fikret BÜYÜKİPEKÇİ: Ürün gruplarımız soğutmalı, ısıtmalı ve nötr restoran reyonları, pastane reyonları, market reyonları, soğuk hava depoları, endüstriyel mutfak ürünleri ve dekorasyon malzemeleri. Hitap ettiğimiz sektörler pastane, kafe, otel, restoran, market, tarzı işletmelerin ısıtmalı ve soğutmalı reyonlarının montajıyla birlikte duvar dekorları, aydınlatma, masa, sandalye gibi dekorasyonlarıyla birlikte müşterilerimizin düşündüğü konsepti algılayıp, bu talepleri anahtar teslim olarak projelerimizi teslim ediyoruz.

PEKDO: Fabrikanız, tesis, teknoloji ve üretim kapasiteniz hakkında bilgi verir misiniz?

Fikret BÜYÜKİPEKÇİ: Konya’da 1000 m2 kapalı alanda faaliyet gösteren fabrikamız günden güne gelişen parkurumuzla müşterilerimize hizmet sunuyoruz.

PEKDO: Ar-ge çalışmalarınızdan bahseder misiniz?

Fikret BÜYÜKİPEKÇİ: Müşterilerimizin ihtiyacını göz önüne alarak kaliteli ve yenilikçi ürünler üretmek için ar-ge çalışmalarında bulunmaktayız.

PEKDO: Ürünlerinizin öne çıkan özellikleri ve diğerlerinden farkı nelerdir?

Fikret BÜYÜKİPEKÇİ: Ürünlerimizde kaliteyi göz önünde bulundurarak, reyonların tasarımları ve mamullerin soğutması üzerinde etkin çalışmaktayız. Müşterilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için özveri ile çalışmaktayız.

PEKDO: Kaliteniz ve hangi kalite belgelerine sahipsiniz? Kaliteden ödün vermeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. TSE, CE gibi belgelere sahibiz.

PEKDO: Ürettiğiniz ürünlerin pazarlama aşamasından bahseder misiniz?

Fikret BÜYÜKİPEKÇİ: Tabi ki, Müşterilerimizi sürekli ve düzenli olarak ziyaret ediyoruz. Müşterilerimizin iş yerinin 3D çizimini yapıp, Modellediğimiz işyerinde çizimi yapılan reyonlardan, mutfak ekipmanlarına, mobilya dekorasyonuna kadar müşteriye ne sunulduysa bire bir aynısını üretip müşterimizin iş yerine uygulamasını yapıyoruz.

PEKDO: Yurt içi ve yurt dışı pazar payınızdan bahseder misiniz?

Fikret BÜYÜKİPEKÇİ: Şirketimiz yurtdışı pazarına ağırlık vermekte olup müşteri portföyümüzün ağırlığı yurtdışı üzerinedir.

PEKDO: Hangi ülkelere ihracat yapıyorsunuz?

Fikret BÜYÜKİPEKÇİ: Ağırlıklı olarak Avrupa ülkelerine ihracat yapmaktayız. Almanya, Hollanda, Fransa gibi ülkelere satış yapıyoruz.

PEKDO: 2023 yılından beklentileriniz nelerdir?

Fikret BÜYÜKİPEKÇİ: 2023 yılında ki beklentilerimiz güzel gidiyor. Pazarda ki talep artışıyla birlikte müşterilerimizin taleplerine hızlı, yenilikçi yanıt vermeye çalışıyoruz.

PEKDO: Sektörünüzle ilgili söylemek istedikleriniz ve yaşadığınız sıkıntılar nelerdir?

Fikret BÜYÜKİPEKÇİ: Sektörümüz büyüyen bir sektör. Gün geçtikçe talep artıyor. Hammadde ve Kalifiyeli personel sıkıntısı haricinde sıkıntı gözlemlemiyoruz.

PEKDO: Bunlar dışında eklemek istediklerinizi yazar mısınız?

Fikret BÜYÜKİPEKÇİ: Müşterilerimiz için özelleştirilmiş ürünleri üretmekten mutluluk duyuyoruz. Hoşçakalın…