Ultrasonik Teknolojiyle Donuk Pasta Dilimleme

Donuk pastalar üretildikten sonra -40 derecede şoklanır ve sonrasında hem hücre yapısını sağlıklı tutmak hem de aynı lezzeti koruması için -18 derecelik depolarda korumaya alınır.  Şoklanarak hazırlanan donuk pastalar bu sayede bakteri, küf ya da başka mikroorganizma üretmez.

Sevkiyat yapılacağı zaman -18 derecede frigo araçlarla hem ülke genelinde hem de yurt dışına sevk edilir. Sevkiyat yapılmadan önce, donuk pastaların dilimlenmesi gerekir. Bu dilimleme prosesinde ürünlerin çözünmemesi için en azından -10 derece civarında dilimleme yapılması gerekir. Bu da geleneksel tip bıçak için en zor kesim tiplerinden biridir. Ayrıca fire ayırma ve ölçü alma işlemi oldukça uzun sürmektedir. Ultrasonik kesim teknolojisi, bu noktada çözüm sunmaktadır. Donuk pasta dilimleme makineleri, yuvarlak pastalar için 10,12 ve 14 dilim opsiyonlarında kesim yapabilmektedir. Ayrıca dikdörtgen pastalardan kare ve üçgen dilim çıkartma işlemeleri geleneksel bıçakla dilimlemeye göre çok daha kısa sürede yapılabilmektedir.

Donuk pasta dilimleme, özellikle pastacılık sektöründe ustalık isteyen ve zaman alan bir üretim sürecidir. Bu süreci kısaltmak ve daha az personel ile daha çok pasta kesebilmek için Ultrasonik Pasta Dilimleme makineleri tercih edilmektedir. Bununla birlikte sadece üretim verimi arttırmakla kalmayıp aynı zamanda kesim kalitesini ve tüm dilimlerin her zaman aynı ölçülerde olmasını sağlamaktadır.

Sonikel Ultrasonik, gıda sektöründe ultrasonik kesim uygulamaları için makina ve otomasyon çözümleri sunmaktadır. Pasta dilimleme işlemini ultrasonik bıçak kullanarak yapan makineler üretmektedir.

Ultrasonik kesim, giyotin ile yapılan geleneksel kesime göre birçok avantaja sahiptir. Ezmeden, kırıntı bırakmadan ve özellikle fındık, fıstık, ceviz gibi sert malzemelerin olduğu uygulamalarda çok başarılıdır. Ultrasonik kesim bıçaklarını Sonikel titanyum olarak tasarlayıp üretmektedir.

Ultrasonik kesim, günümüzde gıda uygulamalarında sıkça tercih edilmiştir. Özellikle, kesim esnasında yapışma eğilimi gösteren helva, pasta gibi ürünlerde ultrasonik kesim kullanımı kaçınılmaz hale gelmektedir. Sonikel Ultrasonik, proje bazlı olarak gelen numuneler üzerinde deneme kesimleri yapmakta ve sonuçları müşterileriyle birebir paylaşmaktadır. Böylece son kullanıcı, ultrasonik teknolojiye yatırım yapması durumunda nasıl bir kesim elde edeceğini görmektedir. Ultrasonik kesim esnasında, ultrasonik horn adı verilen bıçakta yapışma olması durumunda, bir su tankı içine titanyum horn batırılarak çıkartılıp basınçlı hava ile temizlenmektedir. Bu sürecin kontrolü, ultrasonik otomasyon yazılımı ve donanımı tarafından kontrol edilmektedir.

Sonikel Ultrasonik, kesim projelerinde iş güvenliği prensiplerini de ön planda tutarak tasarım yapmaktadır. Tasarlanan ultrasonik otomasyon sistemleri CE standartlarına uygundur.